Senaste nytt om vårdcentralen

0
1628

Igår den 18 april tog ordföranden i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Jonas Andersson formellt beslut om att godkänna två entreprenörer för att driva en vårdcentral i Viskafors. Vad jag uppfatta så är både Gerhard Andersson/Praktikertjänst och Cityläkarna i Borås godkända. Den av dessa två som nu kan visa upp ett hyreskontrakt kommer att få uppdraget. Slutligt beslut om detta kommer Södra Hälso- och sjukvårdsnämnden ta den 29 april. Rent teoretiskt kan ju båda få uppdraget om båda har lokaler men detta scenario är inte sannolikt.
Frågan gäller också tidpunkten för att starta. Närhälsan vill ju kliva av den 30 april. Vad jag erfarit så kan Närhälsan tänka sig att hålla ut till den 1 juni. Så frågan är om båda de godkända entreprenörerna kan tänka sig att kliva på den 1 juni? Som jag uppfattat det så kommer den som är beredda av kliva på den 1 juni få uppdraget.

Den som nu är spindeln i nätet är Hemsö, som äger fastigheten. Jag har talat med kontaktpersonen Frida och säger att hon vet läget och nu har de en intern process med förhandlingar mm. Enligt Frida är det nästan till 100% klart att vi kommer ha en vårdcentral i Viskafors men vem som skall driva den är i nuläget oklart.

Allt skall enligt nuvarande planering vara klart den 29 april!

Hälsningar!

Jan-Åke

Lämna en kommentar